Kakaomacarons med karamelfyld

Sprøde og bløde macarons med god og kraftig smag af kakao og blødt fyld af karamelcreme.

Sådan gør du

  • 1 Sigt flormelis, kakao og mandelmel sammen i en skål (er der mere end 1 spsk. tilbage i sigten, må du tilføje lidt ekstra mandelmel, så mængden passer).
  • 2 Kom æggehvide, sukker og salt i en ren og tør skål. Pisk, indtil æggehviderne danner næsten stift skum med bløde toppe (pisker du det for længe og for stift, dannes der ikke de karakteristiske ”fødder”).
  • 3 Sigt mandelmelblandingen i æggehviderne, og vend forsigtigt 40-50 gange, til melblandingen er blandet med æggehviderne, og blandingen er blød (den skal ikke flyde ud, men være blød nok til at få en ensartet overflade, når dejen sættes på bagepapir).
  • 4 Hæld dejen i en sprøjtepose med glat tyl. Tegn 40-50 små cirkler med diameter på ca. 4-5 cm på bagsiden af et stykke bagepapir, brug evt. et lille glas eller en udstikker til at måle efter. Vend bagepapiret om, og læg det på en bageplade.
  • 5 Sprøjt dejen ud i små flade toppe, så det passer med størrelsen på cirklerne. Bank bagepladen et par gange i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder.
  • 6 Lad dejtoppene tørre på ved stuetemperatur i 1-2 timer, til de har sat sig på overfladen.
  • 7 Tænd ovnen på 165/150C varmluft.
  • 8 Bag macaronsene i 12 min., til de er faste og slipper bagepapiret (ellers skru ovnen ned til 100C og lad dem gerne tørre 5-10 min.).
  • 9 Lad macaronsene køle helt af, inden de lægges sammen, 2 og 2, med dulce leche.
  • 10 Vent et par timer med at servere macarons, så de kan trække lidt af fugtigheden fra fyldet, så de er let sprøde udenpå og bløde indeni.
  • {{recipeDoneText}} Kakaomacarons med karamelfyld

Tip

Brug en god hindbær- eller solbærmarmelade som fyld, det er lidt mere frisk og mindre sødt.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier