Kålsalat, løg med honning og hakkebøffer

Kålsalat, løg med honning og hakkebøffer

Hakkebøf med søde, børnevenlige løg og en frisk salat. Opskriften er lavet til 2 voksne og 2 børn
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder
  • 2 Skyl kålen, og snit den meget fint
  • 3 Riv lime- eller citronskallen fint på en rivejern
  • 4 Hæld honning, skal og saft af en lime og jordnøddeolie over kålen
  • 5 Drys græskarkerner over salaten
  • 6 Smag salaten til med en smule salt
  • 7 Skyl og skræl kartoflerne
  • 8 Læg kartoflerne i en gryde, og hæld vand på, til det lige dækker
  • 9 Bring gryden i kog, tilsæt salt og kog kartoflerne, til de er møre
  • 10 Pil løgene, og skær dem i både
  • 11 Skyl porren, og skær den i ringe
  • 12 Hæld lidt olie i en gryde
  • 13 Tilsæt løg og porre
  • 14 Rør i gryden til det hele er blankt. Det må ikke blive gyldent
  • 15 Tilsæt honning, balsamico og rosmarin
  • 16 Lad det koge 5 min.
  • 17 Skru ned på mindste varme, læg låg på, og lad det stå 15 min.
  • 18 Form kødet til fire flade bøffer
  • 19 Hak dem på kryds og tværs, til de er faste. Krydr bøfferne med salt og peber på begge sider
  • 20 Lad lidt olie og smør blive varm på en stegepande
  • 21 Brun bøfferne på begge sider. Det skal syde omkring bøfferne
  • 22 Skru ned for varmen, og steg bøfferne, til de er gennemstegte. De skal stege 1 minut pr. mm tykkelse
  • 23

    Servering:

    Server 20 procent til hvert barn af kålsalat, kartofler, løg og bøf og 30 procent til hver voksen.
  • {{recipeDoneText}} Kålsalat, løg med honning og hakkebøffer

Tip

Brug den type kål, du bedst kan lide. I stedet for græskarkerner kan du bruge andre kerner, frø eller nødder som pinjekerner, sesamfrø eller hasselnødder. Løgene er søde, når de steges i honning og derfor mere børnevenlige.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier