Kåldolmere - hvidkålsrouletter

Sådan gør du

  • 1 Rør kødet med salt.
  • 2 Tilsæt peber, æg og revet løg.
  • 3 Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
  • 4 Stil farsen i køleskab til den skal bruges.Fjern de yderste blade på hvidkålen.
  • 5 Læg kålen i kogende vand 4-5 minutter, tag den op og tag forsigtigt de 8 yderste blade af en ad gangen.
  • 6 Læg kålbladene 3-4 minutter i kogende vand til de er bløde.
  • 7 Lad dem dryppe af i en si.
  • 8 Skær det nederste grove stykke af midterribben uden at bladene går i stykker. Bred kålbladene ud på et spækkebræt og fordel farsen på midten af hvert blad.
  • 9 Pak kålen om farsen og bind evt. om pakkerne med en kødsnor eller læg pakkerne med lukningen nedad i en sauterpande eller gryde.
  • 10 Hæld bouillon og tomatpuré ved og lad dolmerne koge ved svag varme under låg i ca. 30 minutter.
  • 11 Tag dem op og lad dem dryppe af i en si. Kog kartoflerne. Hak persillen. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
  • 12 Brun kåldolmerne på begge sider.
  • 13 Tilsæt saucejævner til bouillonen.
  • 14 Smag saucen til med salt og peber. Fjern kødsnor og hæld lidt af saucen over kåldolmerne.
  • 15 Server resten af saucen til. Alternativt: krydr farsen med lidt hakket, røget skinke, merian eller basilikum.
  • 16 Skær den resterende kål i strimler, svits den mør i smør eller margarine med lidt salt og server den til.
  • 17 Saucen kan jævnes med en meljævning.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Kåldolmere - hvidkålsrouletter

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier