Juleskinke med ovnbagte rødbeder og nøddekartofler

Sådan gør du

  • 1 Kom skinken i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
  • 2 Bring vandet i kog igen, og skum.
  • 3 Kog ved lav varme under låg i 1-2 timer afhængig af skinkens tykkelse, til centrumtemperaturen er 60 grader.
  • 4 Tag gryden fra varmen, og lad skinken stå ca. 20 minutter til centrumtemperaturen er 72 grader.
  • 5 Fjern nettet og sværen på skinken og evt. noget af fedtet.
  • 6 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 7 Rør sennep, raps og farin sammen til en tyk masse og smør den oven på skinken.
  • 8 Sæt skinken i ovnen, til glaseringen er sprød og gylden, og skinken er varm.
  • 9 Kog rødbederne møre, ca. ½ time.
  • 10 Gnid skindet af.
  • 11 Skær rødbederne igennem på langs, og læg dem i et ovnfast fad.
  • 12 Læg løg i skiver og timian over.
  • 13 Krydr med salt og peber, og dryp med olie.
  • 14 Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til løgene er møre.
  • 15 Pynt med frisk timian ved servering.
  • 16 Kog og pil kartoflerne.
  • 17 Hak nødderne groft.
  • 18 Smelt smørret på panden - det må ikke være brunt.
  • 19 Tilsæt nødder og kartofler, og vend det sammen, til det bliver varmt.
  • 20 Krydr med salt.
  • {{recipeDoneText}} Juleskinke med ovnbagte rødbeder og nøddekartofler

Tip

Skinken kan koges dagen i forvejen. Fjern nettet og lad den stå i kogevandet eller pak den i film og stil den i køleskab. Hvis skinken er kold, når den stilles i ovnen, skal den have længere tid i ovnen for at blive varm. Rødbederne og kartoflerne kan koges dagen i forvejen. Rødbederne kan evt. skæres i 1 cm tykke stave.

Opskriften er udviklet af