Julesalat tarte tartin med gedeost og æblesirup

Server tærten kold eller varm til frokost - gerne med salat til. Eller lun til natmad akkompagneret af et godt glas rødvin.

Sådan gør du

  • 1 Varm ovnen op til 200 grader. 
  • 2 Del julesalaten i fire, og skær det hårde hjerte bort. 
  • 3 Skyl timiankvistene i koldt vand, og nip bladene af. 
  • 4 Skær osten i små tern. Smelt smørret på en pande og fordel salaten her i. Hæld 2 spsk sukker og 1 dl æblemost ved af to omgange, krydr med salt og peber, og lad salaten karamellisere let (ca. 5 min på hver side). 
  • 5 Tag evt. julesalaten op, lad væsken koge helt ind og hæld den så over julesalaten. 
  • 6 Smør bunden i en tærteform med smør, strø en spsk. sukker og halvdelen af timianbladene over. 
  • 7 Fordel først julesalaten inkl. safter i formen, derefter gedeoste-ternene. 
  • 8 Rul fillodejen ud, så den passer med formens overflade. Pres dejen lidt ned i kanten. Bag tærten ca. 20 minutter. 
  • 9 Smelt imens sukkeret i en kasserolle med en smule vand. Træk gryden til side, når sukkeret karamelliserer let, og hæld eddiken i, så det smelter sammen til en smuk sirup. 
  • 10 Vend tærten ud, så salaten vender opad. Hæld siruppen over den lune tærte, drys med timianblade og server straks. Kilde: Krydderiet 3, 2004
  • {{recipeDoneText}} Julesalat tarte tartin med gedeost og æblesirup

Opskriften er udviklet af