Julens flæskesteg med tilbehør

Sådan gør du

  • 1 Gnid salt ind i sværen på flæskestegen og kom laurbærblade ned mellem sværene.
  • 2 Læg flæskestegen på en rist i en bradepande og hæld vand i bunden af bradepanden.
  • 3 Sæt stegen i en kold ovn, tænd den på 200 grader og steg flæskestegen i 2 timer til den er gennemstegt og sværen er sprød.
  • 4 Stegen hviler i 15 min., før den skæres i skiver.
  • 5 Kog rødkålen i vand med lidt salt i ca. 5 min. til den er let mør med bid.
  • 6 Hæld vandet fra og tilsæt ribssaft, æbleeddike, sukker, kanelstang og laurbærblad.
  • 7 Kog rødkålen i ca. 35 min. til den er mør og velsmagende. Krydr med salt og peber.
  • 8 Læg urterne i et ildfast fad og vend dem med bacon og rapsolie.
  • 9 Bag urterne i ovnen ved 200 grader i 30 min., vend dem med grønkålen og krydr med salt og peber.
  • 10 Anret skiver af flæskestegen på et fad sammen med det øvrige tilbehør i skåle, og servér med kogte kartofler, brune kartofler og sauce
  • 11 Brune kartofler:
  • 12 Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme til det er gyldenbrunt.
  • 13 Tilsæt smørret og rør i det med en træske, så det samler sig til en jævn masse.
  • 14 Tilsæt kartoflerne – pas på – det kan godt sprutte.
  • 15 Rør eller sving forsigtigt kartoflerne rundt i karamellen i 8-10 min.
  • 16 Sauce:
  • 17 Sigt skyen fra bradepanden over i en gryde.
  • 18 Fjern fedtet med en ske.
  • 19 Hvis der ikke er 6 dl stegesky suppleres med lidt kalve- eller hønsebouillon.
  • 20 Kog skyen i ca. 5 min. og smag til med salt og peber.
  • 21 Jævn saucen med maizena og kog yderligere i 5 min.
  • 22 Tilsæt evt. kulør og smag saucen til med ekstra peber og evt. lidt rødvin.
  • {{recipeDoneText}} Julens flæskesteg med tilbehør

Tip

Rødkålen kan med fordel tilberedes 2-3 dage før servering og opbevares på køl.

Læg de kogte kartofler i en sigte, skyl dem kortvarigt i koldt vand og lad dem dryppe af, inden du kommer dem på panden. Det gør det nemmere at få karamellen til at hænge ved kartoflerne.

Opskriften er udviklet af