Julemadeleines med appelsin og marcipan

Sådan gør du

  • 1 Smelt smørret. 
  • 2 Bland mel og bagepulver sammen i en skål. 
  • 3 Slå æggene ud i en skål og tilsæt sukker og kornene fra vaniljestangen. Pisk massen til en tyk skum med en håndmikser. 
  • 4 Tilsæt creme fraiche og revet appelsinskal til æggeskummet. Kom også saften fra en halv appelsin heri samt revet marcipan. 
  • 5 Drys melblandingen i dejen. Vend også det smeltede smør i dejen, men forsigtigt, så den ikke falder sammen
  • 6 Sæt dejen i køleskabet i ca. 20 minutter, til den er blevet lidt fastere.
  • 7 Pensl madeleineformene med smeltet smør. Fyld formene 2/3 op med dej. Bag kagerne i 5 minutter ved 230 grader og bag derefter videre i 5-7 minutter ved 200 grader, til kagerne er gyldne. Lad kagerne afkøle et par minutter i formene. Vend dem ud og lad dem afkøle på en bagerist. Smør madeleineformene med smør igen og bag en ny portion. Fortsæt til alle kagerne er bagt.
  • 8 Smelt hakket chokolade. Dyp de afkølede madeleines i den smeltede chokolade. Læg dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.
  • {{recipeDoneText}} Julemadeleines med appelsin og marcipan

Opskriften er udviklet af