Sådan gør du

  • 1 Skær vingespidserne og halsen af kalkunen.
  • 2 Kom det i en gryde sammen med indmad, grønsager, salt og vand.
  • 3 Kog det ca. 1/2 time under låg, og si det. Gem bouillonen.
  • 4 Gnid kalkunen med salt og peber.
  • 5 Læg den i en bradepande med brystet nedad.
  • 6 Pensl den med halvdelen af smørret, og sæt den i ovnen ca. 1/2 time ved 160°.
  • 7 Vend kalkunen, og pensl med resten af smørret.
  • 8 Hæld den siede bouillon i bradepanden.
  • 9 Steg kalkunen 11/4-11/2 time ved 160°.
  • 10 Dryp jævnligt med skyen, og spæd med vand, hvis bradepanden ser lidt tør ud.
  • 11 Hvis kødsaften i låret er klar, når man stikker i den, er kalkunen færdig.
  • 12 Tag den ud, og lad den hvile ca. 10 min. dækket af folie.
  • 13 Si skyen op i en gryde, bring den i kog, og tilsæt fløden.
  • 14 Jævn saucen og smag til med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Julekalkun

Tip

 

En stor kalkun på  ca. 4 kg kræver mindst en halv times længere stegetid. Stegetiden afhænger af kalkunens størrelse.

Opskriften er udviklet af