Julekage med nødder og appelsin

Bag kagen dagen før, så smager den nemlig endnu bedre. Pak rester ind i film, så holder kagen sig saftig i mindst en uge.

Sådan gør du

  • 1 Tag smør og æg ud af køleskabet, 30 minutter før du skal bage.
  • 2 Sæt ovnen på 165 grader.
  • 3 Rør smør og sukker sammen i en skål. Pisk et æg ad gangen i dejen, og pisk til en jævn dej.
  • 4 Kom mel, mandelmel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål, og bland det sammen.
  • 5 Hak nødder groft, og vend dem i melet. Kom melet i dejen, og rør godt rundt. Vend fintrevet appelsinskal i dejen.
  • 6 Smør en springform på 24-26 cm i diameter med smør, og drys med mel.
  • 7 Kom dejen heri, og glat ud.
  • 8 Bag kagen midt i ovnen i 1½ time. Tag den ud, og afkøl den helt på en rist. Sæt kagen på et serveringsfad.
  • 9 Kom æggehvide og flormelis i en skål, og pisk det sammen med et piskeris.
  • 10 Smør glasur på kagen, og pynt. Lad kagen stå og samle sig til dagen efter. Server den i mindre skiver.
  • {{recipeDoneText}} Julekage med nødder og appelsin

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier