Julekage med gulerod

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 34 g.
  • Fedt 10 g.
  • Energifor./ pers 377 kcal
  • Fedtenergi 35 %

Sådan gør du

  • 1

    Pisk æg med sukker og vaniljekorn. Rør kakao, kanel, nellike og vanilje i. Riv 2 tsk. frisk ingefær og rør det i dejen, sammen med honning, olie, kærnemælk, bagepulver, natron, salt og hvedemel. 

  • 2

    Skræl og riv 300 g gulerod og vend den i dejen, som hældes i bageform, beklædt med bagepapir, eller smurt med smør. 

  • 3

    Bag kagen i 1-1,5 time ved 175 grader. Mærk efter med en tynd strikkepind, om kagen er bagt. Stik pinden i kagen, træk den tilbage og er pinden ren, er kagen færdig, er der dej på pinden, skal den have lidt længere. 

  • 4

    Lad kagen afkøle, smelt chokoladen og stænk kagen med chokolade og pynt med mandler, der - for mere nøddesmag - er ristet let på en tør pande.

  • {{recipeDoneText}} Julekage med gulerod

Opskriften er udviklet af