Julekage med appelsin og dadler

Energiinformation

  • Energi 580 Kj
  • Fedt 30 %
  • Kulhydrat 63 %
  • Protein 7 %

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 160 grader.
  • 2 Pisk æggene sammen med flormelis og honning, til det bliver hvidt og luftigt. Rør afkølet, smeltet smør i æggemassen.
  • 3 Bland mel, bagepulver og kanel i en skål, og vend melblandingen i æggemassen sammen med appelsinsaft, appelsinmarmelade, hakkede mandler og dadler.
  • 4 Smør en springform eller et ildfast fad med lidt smør, og drys med sukker. Hæld dejen heri, og bag kagen 1 time og 20 min. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i midten af den – hvis den slipper let og der ikke sidder dej på strikkepinden, er kagen klar.  
  • 5 Afkøl kagen, og dekorér med appelsinglasur, rørt af appelsinsaft og flormelis. Pynt med dadler, lidt pomerans, granatæblekerner og evt. sølvkugler.
  • 6 Pak kagen i en lufttæt beholder, og opbevar den ved stuetemperatur. Kagen holder sig saftig i 3-4 dage.
  • {{recipeDoneText}} Julekage med appelsin og dadler

Tip

Prøv også at tilsætte 1 spsk friskrevet ingefær i din julekage. Ingefær, appelsin og dadler smager skønt sammen.

Opskriften er udviklet af