Julekage med æbler, Baileys, valnødder og appelsin

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 38 g.
  • Fedt 5 g.
  • Energifor./ pers 247 kcal
  • Fedtenergi 22 %

Sådan gør du

  • 1 Pisk æggene grundigt med sukker og vaniljekorn. 
  • 2 Rør 1 dl honning, kærnemælk, bagepulver, natron, salt kanel, kardemomme og ingefær i kagen sammen med hvedemel, 50 g ristede og hakkede valnøddekerner, sukat, revne æbler (netto 300 g revet æble, og Bailey. 
  • 3 Hæld kagen i bagepapirsforet springform eller form smurt med blødt smør. Bag kagen 180 grader i en time. Mærk efter, om kagen er bagt, ved at stikke en tynd strikkepind i kagen, og trække den tilbage. Er der dej på pinden, skal kagen have lidt længere, er pinden ren, er kagen færdig. 
  • 4 Lad kagen afkøle. Rist 50 g valnødder let på en slip-let pande, Hæld 1 dl akaciehonning ved og riv nu appelsinskal fra de to appelsiner ned i nøddekaramellen. Lad toppingen afkøle let og smør den på kagen.
  • {{recipeDoneText}} Julekage med æbler, Baileys, valnødder og appelsin

Opskriften er udviklet af