Sådan gør du

  • 1 Ovnen tændes på 160 grader.
  • 2 Dadler og abrikoser hakkes groft og blandes med appelsinskal, ingefær og cognac og trækker i ½ time.
  • 3 Imens piskes det bløde smør og rørsukker hvidt med en elpisker.
  • 4 Kanel, muskat, kardemomme, salt og mel blandes og røres skiftevis med æg i dejen, indtil den er jævn og glat.
  • 5 Rør chokolade, mandler, hasselnødder og daddel/abrikos-blandingen i dejen.
  • 6 Smør en springform med lidt smør og drys den med rørsukker.
  • 7 Fyld dejen i formen og bag den i 1 time.
  • 8 Lad kagen afkøle og tag den bagefter ud af springformen.
  • 9 Rør en glasur/icing sammen af flormelis og mascarpone og smør den på kagen.
  • 10 Drys med tranebær og mandler.
  • {{recipeDoneText}} Julekage

Tip

Tildæk kagen med husholdningsfilm, så holder den sig god og saftig i 2 dage. Udskift evt. cognac med appelsinsaft for at gøre kagen mere børnevenlig.

Opskriften er udviklet af