Sådan gør du

  • 1 Flæk vaniljen.
  • 2 Del vaniljen over i 2, hvis man laver mere end et glas.
  • 3 Varm vaniljen sammen med mælken i en kasserolle.
  • 4 Rør jævnligt, så mælken ikke brænder på.
  • 5 Tag mælken af blusset, lige inden den koger.
  • 6 Skum evt. mælken i en mælkeskummer, og husk at tage vaniljen op af mælken inden.
  • 7 Kom chai-teen i en tesi, eller brug et tebrev med chai-te.
  • 8 Stil det i glasset, og hæld den varme mælk over.
  • 9 Tilsæt en smule akaciehonning, alt efter hvor sød man ønsker sin chai.
  • 10 Pynt med et drys kanel på toppen af mælken.
  • 11 Chai stammer fra Indien og har været drukket der igennem mange århundreder. Chai-te findes i mange udgaver. Den er som regel baseret på sort te, der er tilsat forskellige krydderier som kanel, kardemomme, sort peber, ingefær – og i denne juleudgave også vanilje.
  • 12 Man siger, at kombinationen af krydderierne skulle virke slappende og afstressende samtidig med, at krydderierne kan afhjælpe mave- og fordøjelsesproblemer. Derfor må chai'en være god midt i julens travlhed. Velbekomm
  • {{recipeDoneText}} Julechai

Tip

Bind en flot serviet rundt om glasset med et flot bånd, så glasset ikke føles så varmt at holde på.

Opskriften er udviklet af