Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    And:

    Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber og fyld den med æbler og svesker.
  • 2 Luk med kødnåle.
  • 3 Når kullene er varme hældes de i bakkerne i hver side af grillen, foliebakken placeres imellem.
  • 4 Risten lægges på plads, smøres med olie hvor anden skal ligge, og anden lægges på grillen.
  • 5 Læg låg på og steg ved indirekte varme 20-25 min. pr.kg.
  • 6 For at se om anden er gennemstegt, stikkes en gaffel i leddet mellem lår og bryst– kødsaften skal være klar.
  • 7 Når anden er færdigstegt, tages den af grillen og hviler ca. 5 min.
  • 8

    Perleløg:

    Imens anden er i grillen, tilberedes perleløgene: kog dem i portvin og sukker til de er farvet dybt røde og har fået et glaseret ydre.
  • 9 Smag til med salt og peber.
  • 10

    Kartofler:

    Steg de kogte og pillede kartofler gyldne i smør og drys med salt.
  • 11

    Salat:

    Skyl og pluk salaten og stænk den med citronsaft og olivenolie.
  • 12 Partér anden og servér med perleløg, kartofler og salat.
  • {{recipeDoneText}} Juleanden i grillen

Tip

Tip til partering af anden: Skær det yderste af vingerne af ved ledene og skær lårene af helt inde ved skroget. Læg fuglen på ryggen og skær tæt ind til brystbenet. Løsn kødet ved at skære langs skroget –nu kan lår og brystkød deles i to.

Opskriften er udviklet af