Sådan gør du

  • 1

    And:

    Skær de yderste vingespidser og halsen af anden.
  • 2 Fjern løst fedt og tør anden godt med køkkenrulle.
  • 3 Gnid anden med salt og peber både ind- og udvendigt.
  • 4 Skræl æblerne og del dem i mindre stykker.
  • 5 Fyld anden med æblestykker og svesker og luk med kødnåle.
  • 6 Brun vingespidser, hals og indmad i en gryde i lidt af andefedtet.
  • 7 Hæld vand ved, tilsæt løg og gulerod og lad det simre ca. 1 time.
  • 8 Hæld skyen gennem en sigte og gem den til sauce.
  • 9 Læg anden på rist over bradepanden med ryggen opad.
  • 10 Sæt den i ovnen ca. 15 min. ved 225 grader.
  • 11 Vend anden, hæld 1/2 l vand ved og steg den ca. 11/2-2 timer ved 160 grader.
  • 12 Stik i den tykke del af låret, kødsaften skal være klar.
  • 13 Anden skal evt. efterbrunes ca. 10 min. ved 225 grader.
  • 14

    Sauce:

    Hæld skyen i en skål og lad den stå lidt, til fedtet har samlet sig foroven.

  • 15 Hæld forsigtigt fedtet fra og bland denne sky med skyen fra vinger og indmad.
  • 16 Kog det lidt ind.
  • 17 Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.
  • 18

    Udskæring:

    Læg anden på et bræt med brystet opad.

  • 19 Skær først lårene af.
  • 20 Låret deles over- og underlår.
  • 21 Skær vingerne af.
  • 22 Skær derefter et snit i længden på hele brystbenet.
  • 23 Lad kniven følge brystbenet og ribbenene ned mod siden og skær fileterne af i to hele stykker.
  • 24 Skær fileterne i skrå skiver på tværs..
  • {{recipeDoneText}} Juleand

Opskriften er udviklet af