Jordskokkemums
Jordskokker har en lidt nøddeagtig smag, når de er rå og får en svag sødlig smag, når de er tilberedt. Her er de sammen med kartofler i en velsmagende, krydret harmoni. Opskriften er lavet til 2 voksne og 2 børn.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder
  • 2 Tænd ovnen på 200 grader
  • 3 Skyl og skæl kartoflerne
  • 4 Skær kartoflerne i tern, og kom dem i et ildfast fad
  • 5 Skyl og skæl jordskokkerne, og skær dem i tern. Kom dem i det ildfaste fad. Gem 4 jordskokker
  • 6 Skyl timian
  • 7 Hæld olie over kartofler og jordskokker og bland med salt, peber og muskatnød og timiankviste
  • 8 Hæld æblemost over fadet
  • 9 Stil fadet midt i ovnen
  • 10 Bag kartofler og jordskokker ca. 30 min.
  • 11 Fjern timianstilkene
  • 12 Skær de 4 rå jordskokker i tynde skiver
  • 13

    Servering:

    Fordel kartofler og jordskokker i fire dybe tallerkener: 20 procent til hvert barn og 30 procent hver voksen. Læg tynde skiver rå jordskok på toppen. Server ½ fuldkornsbolle til hver person.

  • {{recipeDoneText}} Jordskokkemums

Tip

Du kan lave jordskokkemums til en suppe. Bag kartofler og jordskokker møre i ovnen, eller kog dem møre, og blend dem derefter med æblemost. Pynt med friske krydderurter. Så får du en lækker og fyldig suppe.

Opskriften er udviklet af