Jordskokkegratin med ost og marinerede grøntsager

Sådan gør du

  • 1 Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver.
  • 2 Kog dem let møre i 1/2 dl vand og citronsaft.
  • 3 Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel og bag det af.
  • 4 Tilsæt mælk under piskning til massen har grødkonsistens.
  • 5 Afkøl massen let og pisk derefter æggeblommerne i.
  • 6 Tilsæt de kogte jordskokker, samt ost skåret i tern.
  • 7 Pisk æggehviderne stive og vend dem meget forsigtigt i massen.
  • 8 Smør et ildfast fad og drys med rasp.
  • 9 Hæld massen i og drys rasp på toppen. Bag gratinen ca. 40 min. ved 180°.
  • 10 Skræl gulerødder og persillerod og vask courgetterne.
  • 11 Skær tynde strimler af grøntsagerne, gerne med en skarp kartoffelskræller.
  • 12 Pisk en vinaigrette af dijonsennep, balsamico, olivenolie, salt og peber.
  • 13 Hak skalotteløg og purløg fint og kom det i. Vend grøntsager og vinaigrette sammen og lad det marinere ca. 20 min. Server groft brød til.
  • {{recipeDoneText}} Jordskokkegratin med ost og marinerede grøntsager

Opskriften er udviklet af