Vi behøver ingen afstemning: Jordbærtærte er Danmarks nationaldessert. Og vi har bedt Danmarks bedste dessertkok, Morten Heiberg, om at komme med sin version.

Sådan gør du

  • 1

    Mørdej

    Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn, citronskal og 30 g af hvedemelet i en skål, og rør det sammen til det er ensartet. Tilsæt resten af hvedemelet og salt. 
  • 2 Rul dejen ud i en cirkel i 2,5 millimeters tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg dej og papir over på en plade og sæt i køleskab i mindst en time. 
  • 3 Forvarm ovnen til 180 grader ved varmluft.  
  • 4 Tag dejen ud af køleskabet, og læg i en tærte- form med løs bund. Dæk overfladen til med alufolie, og fyld tærteformen med noget tungt. 
  • 5 Bag i 15 minutter. 
  • 6 Fjern fyld og alufolie og til sidst bagepapir. 
  • 7 Prik bunden med en gaffel og lad den bage færdig, indtil bunden er bagt gylden. Kig efter 5 minutter. Hold øje med at bunden ikke løfter sig. 
  • 8 Lad bunden afkøle. 
  • 9

    Kagecreme

    Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bring stang og korn i kog sammen med mælk.
  • 10  Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem sammen med sukker. 
  • 11 Tilsæt majsstivelse uden at piske. 
  • 12 Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. 
  • 13 Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i et minut under piskning; pas på, den ikke brænder på! 
  • 14 Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdnings- film, og lad den afkøle i køleskabet inden brug. 
  • 15 Pisk kagecremen igennem og tilsæt likør. 
  • 16 Pisk fløden til skum og vend i cremen. Fordel cremen i tærtebunden i et jævnt lag.
  • 17

    Jordbær

     Skyl jordbærrene og nip de grønne haser af. Dup jordbærrene helt tørre i et rent klæde. 
  • 18 Del jordbærrene og arranger dem med spidsen opad. Begynd ude fra kanten af tærten, og sørg for at der er balance i størrelsen på jordbærrene.
  • 19  Kom ribsgeléen i en lille kasserolle, brug evt. et piskeris til at dele geléen i mindre klumper, og lad den smelte langsomt. 
  • 20 Pensl jordbærtærten med den smeltede gelé. Drys pistaciekerner ud over tærten og server. 
  • {{recipeDoneText}} Jordbærtærte

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier