Denne opskrift har et lavt sukkerindhold. Læs mere om syltning med lavt sukkerindhold på www.diabetes.dk. Opskriften giver ca. 1 liter

Sådan gør du

  • 1 Skær rabarberne i stykker á ca. 1 cm.
  • 2 Kog rabarber, jordbær og vand i ca. 30 min. med låg.
  • 3 Hæld blandingen i en sigte med et rent klæde eller i en saftpose. Lad det dryppe af i 2-3 timer. Pres evt. lidt i blandingen, når det meste saft er dryppet igennem.
  • 4 Bland sødemiddel og evt. konserveringsmiddel i den afdryppede saft.
  • 5 Tilsæt evt. non-oxal efter anvisning på emballagen.
  • 6 Hæld saften i rene flasker.
  • {{recipeDoneText}} Jordbær-rabarbersaft

Tip

Opbevaring: Opbevar saften i køleskab. Du kan fryse den koncentrerede saft i mindre portioner. Udelad sødemiddel og konserveringsmiddel og sød, når du vil drikke saften. Servering: Bland Jordbær-rabarbersaft i forholdet 1 del saft til 1½-2 dele vand. Server det til et mellemmåltid. Drik højst ½ l Jordbær-rabarbersaft om dagen, da saften indeholder ca. 1,5 g kulhydrat pr. dl drikkeklar saft

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier