Japansk mørbrad med wasabikartofler og tomatsalat

Sådan gør du

  • 1 Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet
  • 2 Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce.
  • 3 Lad dem marinere mindst 15 minutter i køleskab.
  • 4 Skær kartoflerne i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande.
  • 5 Drys med salt og hæld 1 dl vand ved kartoflerne.
  • 6 Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter.
  • 7 Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter.
  • 8 Rør ½-1 spsk wasabi op med ca. 1 spsk vand og dryp det over kartoflerne.
  • 9 Tag limeskal fra til pynt. Skær skallen i tynde strimler.
  • 10 Skær tomaterne i halve.
  • 11 Drys med hakket løg.
  • 12 Krydr med salt og peber.
  • 13 Rør 1 spsk limesaft med olie og kom dressingen over.
  • 14 Steg mørbradskiverne på en grillpande eller på grill 1-2 minutter på hver side.
  • {{recipeDoneText}} Japansk mørbrad med wasabikartofler og tomatsalat

Tip

Du kan lave din egen Teriyakisauce af 3 spsk sojasauce, 2 spsk sake eller tør sherry, 1 tsk sukker og 1 tsk fint-hakket frisk ingefær. Mørbradskiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier