Janssons fristelser

Sådan gør du

  • 1 Skræl kartoflerne og skær dem i tynde stave.
  • 2 De kan også rives groft på food processor.
  • 3 Læg dem i koldt vand 10 min.
  • 4 Pil og hak løgene fint.
  • 5 Skær ansjoserne i små stykker.
  • 6 Hæld kartoflerne til afdrypning i en sigte og dup dem tørre.
  • 7 Læg kartofler, løg og ansjoser lagvis i et smurt ovnfast fad, kom peber og en anelse salt mellem hvert lag (ansjoserne er salte).
  • 8 Slut med kartofler.
  • 9 Læg smørklatter over.
  • 10 Hæld fløden over og dæk fadet løst med alufolie.
  • 11 Sæt det i ovnen på midterrillen 45 min. ved 200°.
  • 12 Fjern folien de sidste 15 min. og hæld lidt mere fløde ved, hvis retten ser tør ud.
  • 13 Skru op for varmen de sidste 5 min., så overfladen kan gyldne.
  • 14 Serveres lun og nylavet.
  • {{recipeDoneText}} Janssons fristelser

Opskriften er udviklet af