Italiensk jordbærdessert med citron og basilikum

Italiensk jordbærdessert med citron og basilikum

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 2 g.
  • Kulhydrater 9 g.
  • Fedt 12 g.
  • Energifor./ pers 309 kcal
  • Fedtenergi 70 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Tag flødeosten ud fra køleskabet. 

  • 2

    Gør jordbærrene i stand og skær dem i kvarte. 

  • 3

    Skær basilikumblade i fine strimler. 

  • 4

    Riv lidt skal fra citronen, gå ikke så dybt, at det hvide – og bitre – kommer med. 

  • 5

    Pisk fløden så den er meget blød, fordi den skal piskes yderligere, og stil den til side. 

  • 6

    Rør nu den bløde (det vil sige, at den har stået i køkkentemperatur i 15 minutter) flødeost med sukker og rør forsigtigt flødeskummet i lidt efter lidt. Det fungerer rigtig fint i røremaskine eller med håndmikser. 

  • 7

    Anretning

    Anret flødeosten i bunden af iskolde glas. Iskolde glas får man ved at have dem stående på køl i en halv time, eller 10 minutter i fryseren. Anret jordbær, basilikum og citron på toppen.

  • {{recipeDoneText}} Italiensk jordbærdessert med citron og basilikum

Opskriften er udviklet af