Israelsk festbrød

Sådan gør du

  • 1 Gæren smuldres og røres ud med 1 dl af vandet i bagefadet.
  • 2 Tilsæt resten af vandet, sukker, salt, æg, olie og størstedelen af melet.
  • 3 Arbejd dejen godt igennem.
  • 4 Den skal være smidig og glat.
  • 5 Tilsæt mere mel efterhånden.
  • 6 Sæt dejen til hævning, tildækket og lunt, ca. 45 min.
  • 7 Ælt dejen let igennem og lad den hæve yderligere 15 min.
  • 8 Tag dejen ud på et ganske let melet bord.
  • 9 Del den i 3 portioner, der hver rulles ud i  50 cm.
  • 10 Flet længderne og buk enderne ind under brødet. Sæt fletbrødet på plade med bagepapir og lad det hæve tildækket i ca. 30 min.
  • 11 Æggeblommen piskes sammen med vand, og brødet pensles hermed.
  • 12 Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200° i 15 min.
  • 13 Dæmp varmen til 175° og fortsæt bagningen ca. 30 min.
  • 14 Afkøles på rist.
  • {{recipeDoneText}} Israelsk festbrød

Opskriften er udviklet af