Interval-grillet kotelet med vindruesalsa

Intervalstegning er en metode, der skiftevis lader kødet stege og hvile. Det tager længere tid end ved normal stegning, men intervalstegning gør underværker for dit kød, som bliver ekstra mørt.

Sådan gør du

  • 1 Kødet: Salt koteletten mindst en time, før den skal grilles.
  • 2 Kom den i en pose og lad den hvile i køleskabet.
  • 3 Grillen skal være 225-250 grader varm.
  • 4 Grill koteletten direkte over varmen. Grill først tre minutter på begge sider.
  • 5 Lad koteletten hvile tre minutter.
  • 6 Læg koteletten på, steg på den ene side i 2 minutter.
  • 7 Hvil i 3 minutter.
  • 8 Steg kødet 2 minutter på den anden side.
  • 9 Hvil 3 minutter igen.
  • 10 Koteletten skal på grillen 4-6 gange afhængig af tykkelsen og udskæringen.
  • 11 Tjek med stegetermometer undervejs.
  • 12 Temperaturen i centrum skal være 59-60 grader for det perfekte resultat.
  • 13 Vindruesalsa: Bland alle ingredienserne. Salsaen er et væld af smagsindtryk. Salsaen har Johnny Larsen brugt – og vundet med – i mange konkurrencer.
  • {{recipeDoneText}} Interval-grillet kotelet med vindruesalsa

Opskriften er udviklet af