Ingers rugbrød

Sådan gør du

  • 1 Gæren smuldres i dejfadet.
  • 2 Hæld 2 dl lunkent vand i og rør gæren glat.
  • 3 Hæld resten af vandet i.
  • 4 Tilsæt sirup, salt, kulør, hvedemel, rugmel og knækkede rugkerner.
  • 5 Ælt dejen grundigt. Fordel dejen i 3 smurte forme.
  • 6 Glat overfladen med en plastspatel dyppet i vand og lad brødene hæve, tildækket og lunt, til næsten dobbelt størrelse.
  • 7 Dejen prikkes med en gaffel og pensles med lidt vand.
  • 8 Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175° i ca. 2 timer.
  • 9 Dæk brødene med et viskestykke og lad dem afkøle 1-1 1/2 time i formene, før de vendes ud og afkøles helt på rist.
  • {{recipeDoneText}} Ingers rugbrød

Opskriften er udviklet af