Indianstyle lam i ingefær og tomat

Undlad cayennepeber, hvis du ikke vil have retten spicy, men blot krydret.

Sådan gør du

  • 1

    Marinade

    Riv eller pres hvidløget. Bland hvidløg, chili, olivenolie, salt, garam masala, ingefær, yoghurt og citron sammen i en frysepose, og kom lammet i posen. Massér grundigt, og lad kødet trække i 10 minutter på køkkenbordet eller op til natten over i køleskab.

  • 2

    Curry

    Tag kødet op af marinaden (gem marinaden) og brun det i olivenolie og smør i en stor, dyb gryde.

  • 3

    Skær aubergine og tomater i tern og hak løget.

  • 4

    Kom auberginer i gryden med lam, og lad dem falde sammen. De skal ikke brune. Kom tomater ved, når du begynder at mangle væde, og tilsæt løg.

  • 5

    Riv ingefær og hvidløg fint og kom det i retten sammen med mosede tomater og resten af marinaden.

  • 6

    Tilsæt gurkemeje og sæt låg på og lad retten simre i 1- 1 ½ time, eller til kødet er mørt og saucen jævn. 
    Tilsæt et par dl vand undervejs og rør jævnligt.

  • 7

    Smag til med ekstra krydderier, hvis behov, samt salt og peber.

  • 8

    Kom spinat og smuttede mandler i lige inden servering og varm kort op.

  • 9

    Servér straks toppet med ingefær og med kogte ris, citronbåde og chutney til.

  • {{recipeDoneText}} Indianstyle lam i ingefær og tomat

Opskriften er udviklet af