Indbagt oksefilet

Sådan gør du

  • 1 Gnid fileten med salt og peber og brun den på alle sider i smørret.
  • 2 Tag den op af gryden og lad den svale.
  • 3 Rens svampene og skær dem i skiver.
  • 4 Pil og hak løget.
  • 5 Svits først det hakkede løg, så champignonerne.
  • 6 Findel smør og mel.
  • 7 Kom vandet i og ælt dejen sammen.
  • 8 Lad dejen hvile koldt 1/2 time, så er den nemmere at rulle ud.
  • 9 Rul dejen til en 1/2 cm tyk plade, så stor at den når omkring fileten.
  • 10 Læg dejen i en lille bradepande og fordel champignonblandingen.
  • 11 Læg fileten ovenpå og fold dejen omkring.
  • 12 Luk godt til i enderne.
  • 13 Pensl med sammenpisket æg.
  • 14 Sæt den indpakkede filet i ovnen ved 200° i 35-40 min.
  • 15 Serveres med fx hasselback-kartofler, grøn salat eller tomatsalat.
  • {{recipeDoneText}} Indbagt oksefilet

Tip

1 pakke butterdej (425 g) kan erstatte mørdejen.

Opskriften er udviklet af