Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne. Den sprøde dej er stadig perfekt til at suge sovs til sig.

Sådan gør du

  • 1 Mørbraden brunes ved god varme i margarinen, drysses med salt og tages af panden.
  • 2 Champignon hakkes groft og brunes på panden 2-3 min. uden fedtstof.
  • 3 Det hakkede kød røres med champignon, persille, æg, salt, peber og merian.
  • 4 Butterdejen optøs.
  • 5 Butterdejspladerne pensles med vand og lægges oven på hinanden.
  • 6 Rulles ud i et rektangel så stort, at mørbrad og fars kan pakkes ind.
  • 7 Farsen lægges i ret tyndt lag på langs ad butterdejen.
  • 8 Mørbraden lægges på farsen, og dejen pakkes om.
  • 9 Sammenføjningerne pensles med æg for at holde sammen.
  • 10 Mørbradpakken” løftes over på bagepladen, eventuelt på bagepapir og pensles med æg.
  • 11 Stilles i ovnen ved 200 grader cirka 20 min.
  • {{recipeDoneText}} Indbagt mørbrad

Tip

Der må ikke være huller i dejen, for så siver kødsaften ud. Mørbraden kan brunes i forvejen, og farsen stå parat, så mørbraden kun skal pakkes ind, inden den skal i ovnen.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier