Indbagt mørbrad

Sådan gør du

  • 1 Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  • 2 Dup den tør med køkkenrulle og drys med salt og peber.
  • 3 Brun den i gyldent smør på en pande.
  • 4 Tag den af panden og lad den blive kold.
  • 5 Rør det hakkede kød med æggehvide, salt, peber og revet løg.
  • 6 Tilsæt fløden og sæt farsen i køleskabet til den skal bruges.
  • 7 Hak champignonerne groft.
  • 8 Varm ovnen til 200 grader.
  • 9 Læg den optøede butterdej taglagt, pensl med koldt vand mellem sammenføjningerne og rul den ret tyndt ud til en firkant på ca. 35 x 25 cm.
  • 10 Fordel farsen på den lange led, men kun på ¾ af dejen.
  • 11 Drys champignonerne over farsen og tryk dem fast.
  • 12 Læg mørbraden øverst.
  • 13 Rul det hele sammen, så det fri stykke dej ligger underst på rullen, luk godt for enderne.
  • 14 Pensl butterdejen med æggeblomme, prik den hist og her med en gaffel.
  • 15 Sæt mørbradrullen på et stykke bagepapir på en plade midt i ovnen i 40-45 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Indbagt mørbrad

Tip

Champignonerne kan ristes på panden til al vand er fordampet, så bliver retten mindre "våd". Opskriften er udarbejdet af Slagteriernes Forskningsinstitut.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier