Indbagt laks med spinat

Sådan gør du

  • 1 Pluk spinaten, og skyl den grundigt.
  • 2 Kom spinaten i en gryde, og damp den i det vand, der hænger ved, til den er faldet helt sammen.
  • 3 Krydr med salt og peber, og lad spinaten dryppe af i en sigte.
  • 4 Lad butterdejspladerne tø op på køkkenbordet, til de har opnået stuetemperatur.  
  • 5 Skær 2-3 cm lange snit på tværs af hver butterdejsplade med en spids kniv. Snittene skal gå hele vejen igennem dejen. Hiv lidt i hver ende af dejen, så den bliver spændt ud som et net med huller, hvor snittene er.  
  • 6 Læg de 4 stykker laks på en bageplade med bagepapir. Fordel spinaten oven på laksen. Spænd et butterdejsnet over hvert stykke laks og prop enderne ind under fisken.  
  • 7 Pensl butterdejen med æggeblomme, og bag butterdejsfiskene 20 min. ved 180 grader.  
  • 8

    Courgette-tzatziki

    Riv courgetten groft.  
  • 9 Rør yoghurten med knust hvidløg og saft af 1 citron.    
  • 10 Vend courgetterne i yoghurten, og smag til med salt og peber.
  • 11 Anret den indbagte laks på et fad, og drys evt. med dildkviste og peberfrugt i små tern.
  • 12 Servér med courgette-tzatziki og godt brød.  
  • {{recipeDoneText}} Indbagt laks med spinat

Tip

Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier