Icebergsalat med agurk, tomater og løg

Energiinformation

  • Protein g.
  • Kulhydrater 3 g.
  • Fedt 1 g.
  • Energifor./ pers 60 kcal
  • Fedtenergi 49 %

Sådan gør du

  • 1 Del, skyl og slyng salaten tør. 
  • 2 Skær tomater i både. 
  • 3 Skær agurk og skalotteløg i skiver. 
  • 4

    Anretning

    Anret salaten i en stor salatskål, dryp med olivenolie, ca. 1 spsk. Drys let med salt. Vend godt. Kom tomatbåde, agurkeskiver og løgringe ved. Dryp med hvidvinseddike, ca. 1 tsk. og kværn let med peber.
  • {{recipeDoneText}} Icebergsalat med agurk, tomater og løg

Tip

Dette er et eksempel på en salat, man serverer som sidesalat til en varm aftensmadsret. Enkel, stor salat. Der er af stor betydning, at en salat er ren og tør. Den skal knase af sprødhed, ikke af sand. Tænderne skal løbe i vand, men det skal være af velsmag, ikke fordi salaten ikke er slynget tør. Den enkle dressing til en grøn salat er olie og eddike eller citronsaft, enten dryppet på salaten separat, eller tillavet som dressing og derefter dryppet på salaten.

Opskriften er udviklet af