Hyldeblomstsirup med citrus

En let og smagfuld sirup med liflig smag af hyldeblomster og citrus – brug den på alt,  pandekager, i cocktails og over sommeren til jordbær og kager.

Sådan gør du

  • 1 Skyld forsigtigt hyldeblomsterne i koldt vand for at fjerne eventuelle insekter. Læg dem herefter i en bøtte sammen med citron og limeskiver.
  • 2 Kom vand og sukker i en kasserolle og bring det i kog over medium varme. Lad det koge ind i ca. 10 min., til det er let tyknet. Smag det herefter til med citronsyre, en knivspids ad gangen. Hæld den kogende sirup over hyldeblomsterne og sæt blandingen på køl i 12-48 timer.
  • 3 Si hyldeblomster og citrus fra og hæld siruppen på en ren, skoldet flaske.
  • 4 Opbevar hyldeblomstsiruppen på køl, så holder den længst.
  • {{recipeDoneText}} Hyldeblomstsirup med citrus

Tip

Du kan bruge appelsin i stedet for lime. 

Opskriften er udviklet af