Sådan gør du

  • 1 Skyl bærrene i et dørslag, og fjern de grove stilke.
  • 2 Skær æblerne ud i mindre stykker.
  • 3 Læg hyldebær, æbler og citronskal i en gryde, og overhæld med vand.
  • 4 Kog til bærrene brister.
  • 5 Hæng bærrene til afdrypning i en saftpose eller i et tyndt viskestykke lagt over et dørslag.
  • 6 Lad al saften løbe fra og tryk evt. saft ud af bærrene med en grydeske.
  • 7 Mål saften, og bring den i kog igen.
  • 8 Tilsæt sukker, giv saften et hurtigt opkog, og smag evt. til med mere sukker.
  • 9 Tilsæt citronsaft og 1 stk Atamon.
  • 10 Hæld saften på skoldede flasker skyllet med Atamon eller spiritus og luk dem med det samme.
  • 11 Hyldebærsaften smager godt både varm og kold, men da bærrene er meget syrefattige, kan det være en fordel at smage saften til med friskpresset citronsaft ved serveringen.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Hyldebærsaft

Opskriften er udviklet af