Hvid gløgg med æbler og æblekonfekt

Sådan gør du

  • 1

    Hvid gløgg

    Kog krydderier, sukker, citronskal, appelsinskal og æblemost 15 min. til en ekstrakt.
  • 2 Hæld ekstrakten gennem en sigte.
  • 3 Varm forsigtigt hvidvin og ekstrakt op (det må ikke koge) og tilsæt æbletern, rosiner og mandelstykker. Tilsæt evt. calvados.  
  • 4

    Æblekonfekt

    Skræl æblerne og skær dem i både. 
  • 5 Vend dem med honning og citronsaft og bag dem ved 120° i ca. 30 min. 
  • 6 Læg æblebådene enkeltvis på en bakke beklædt med film og sæt dem i fryseren med en tandstik i hver. 
  • 7 Smelt chokoladen i et vandbad. 
  • 8 Dyp de frosne æblestykker i chokoladen og sæt dem på bagepapir. Opbevar æblekonfekten køligt. 
  • 9

    Servering

    Server den varme gløgg med æblekonfekten.
  • {{recipeDoneText}} Hvid gløgg med æbler og æblekonfekt

Opskriften er udviklet af