Sådan gør du

  • 1 Skrub og vask skrællen på ingefæren og skær den i skiver.
  • 2 Vask citron, lime og appelsin og dem.
  • 3 Citronen, limen og appelsinen skal helst være økologiske eller ikke overfladebehandlede.
  • 4 Flæk vanilje-stængerne og skær dem i mindre stykker.
  • 5 Afmål og klargør de øvrige ingredienser.
  • 6 Kom alle ingredienserne til gløgg-ekstrakten i en gryde og bring dem i kog.
  • 7 Hæld den på rensede og rene lufttætte glas eller patentglas.
  • 8 Stil den i køleskabet indtil den skal bruges.
  • 9 Holdbarhed cirka 1 måned.
  • 10 Sigt gløgg-ekstrakten fri for skræller, kanel, nelliker og ingefær.
  • 11 Kom den i en stor gryde sammen med hvidvin, calvados, portvin, rosiner og abrikoser i tern.
  • 12 Varm gløggen langsomt op til kogepunktet.
  • 13 Kom æbletern i og server gløggen i smukke høje glas.
  • {{recipeDoneText}} Hvid gløgg

Opskriften er udviklet af