Hvid bønnesuppe med tomat, fennikel, squash og flæsk

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 9 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 511 kcal
  • Fedtenergi 34 %

Sådan gør du

  • 1 Skyl og udblød bønnerne i 8 timer. Skyl dem og kog dem i letsaltet frisk vand i 35 minutter. 
  • 2 Skær svinebryst i stave, steg dem fedtafsmeltede og gyldne, krydr med salt, peber og timian. Læg dem på fedtsugende papir. 
  • 3 Skær løg i tern, fennikel i skiver, rød peber og squash i tern og steg det blødt og blankt i 1 spsk. olivenolie. 
  • 4 Spæd med bouillon og kog op, kom flæsk i. 
  • 5 Kom tomater, hvidvin og eddike i, og lad suppen simre i 30 minutter. Kom bønnerne i og lad suppen simre yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber. 
  • 6

    Anretning

    Anret suppen i suppeterrin eller varme tallerkner, med lunt brød ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Hvid bønnesuppe med tomat, fennikel, squash og flæsk

Tip

Det er en god idé at have et lager af udblødte og kogte bønner i fryseren. Vægten fordobles. Således svarer 100 g tørrede hvide bønner til 200 g udblødte og kogte bønner, fra lageret i fryseren.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier