Husarsteg - børnevenlig fremgangsmåde

Sådan gør du

  • 1 Skær kødet i 1-1½ cm tykke skiver, men ikke helt igennem.
  • 2 Stop ca. 1 cm før bunden.
  • 3 Læg stegen i et ovnfast fad.
  • 4 Skær bunden af champignonerne, skyl dem og skær dem i skiver.
  • 5 Pil løget og skær det i små tern.
  • 6 Varm fedtstoffet på en pande ved god varme, til det bliver gyldent.
  • 7 Svits champignon og løg i smør på en pande.
  • 8 Bland rasp i champignon og løg.
  • 9 Smag til med salt, peber og timian.
  • 10 Fordel fyldet mellem kødskiverne.
  • 11 Stik kødpinde igennem skiverne, eller snør stegen med kødsnor, for at holde på fyldet.
  • 12 Kom mel i en si. Drys det over kødet.
  • 13 Kom bouillon ved kødet i fadet.
  • 14 Stil fadet midt i en kold ovn.
  • 15 Tænd ovnen på 180 grader og lad husarstegen stå i ca. 2 timer, til den er gennemstegt.
  • 16 ognbsp;ognbsp; Vask kartoflerne og sæt dem ved siden af husarstegen. Bages ca. 1½ time afhængig af størrelsen.Tag stegen over på et spækbræt. Sæt en si i en skål. Hæld stegeskyen fra bardebanden over i skålen. Lad stegeskyen stå i 10 minutter. Tag fedtet, der ligger i overfladen af stegeskyen væk med en ske, så der kun er skyen tilbage. Hæld skyen i en gryde. Hvis der ikk er 5 dl sky, skal du hælde bouillon i gryden, til du har 5 dl. Kog skyen og skru ned. Hvis saucen er for tynd, jævnes med lidt saucejævner. Kog sausen i 3 minutter, hvis der er kommer saucejævner i. Smag til med salt, peber og kulør. ognbsp;
  • 17 Vask kartoflerne og sæt dem ved siden af husarstegen.
  • 18 Bages ca. 1½ time afhængig af størrelsen.
  • 19 Tag stegen over på et spækbræt.
  • 20 Sæt en si i en skål.
  • 21 Hæld stegeskyen fra bardebanden over i skålen.
  • 22 Lad stegeskyen stå i 10 minutter.
  • 23 Tag fedtet, der ligger i overfladen af stegeskyen væk med en ske, så der kun er skyen tilbage.
  • 24 Hæld skyen i en gryde.
  • 25 Hvis der ikk er 5 dl sky, skal du hælde bouillon i gryden, til du har 5 dl.
  • 26 Kog skyen og skru ned.
  • 27 Hvis saucen er for tynd, jævnes med lidt saucejævner.
  • 28 Kog sausen i 3 minutter, hvis der er kommer saucejævner i.
  • 29 Smag til med salt, peber og kulør.
  • 30 Skyl broccolien, og pluk den i små buketter. Læg buketterne i en lille gryde og hæld 2 dl vand ved. Når broccolien har kogt i 5 minutter, tages den op med en hulske. Skyl persillen, hak det fint. Drys kartoflene med persille ved servering.ognbsp;
  • 31 Skyl broccolien, og pluk den i små buketter.
  • 32 Læg buketterne i en lille gryde og hæld 2 dl vand ved.
  • 33 Når broccolien har kogt i 5 minutter, tages den op med en hulske.
  • 34 Skyl persillen, hak det fint.
  • 35 Drys kartoflene med persille ved servering.
  • {{recipeDoneText}} Husarsteg - børnevenlig fremgangsmåde

Tip

Mel kan udelades.

Opskriften er udviklet af