Hurtigt speltbrød (Lise Faurschou Hastrup)

Sådan gør du

  • 1 Rør dejen sammen med koldt eller lunkent vand.
  • 2 Pensl formen med olie. En våd dej kan nemlig godt klistre fast, så du ikke kan få brødet ud.
  • 3 Hæld dejen i formen.
  • 4 Sæt brødet ved rumtemperatur natten over (mindst 8 timer). NB! Hvis du bruger lunkent vand, kan du hæve det på 5 timer. Pak brødformen ind i et vådt, hårdt opvredet viskestykke eller læg et tætsluttende låg over, så overfladen ikke tørrer ud.
  • 5 Snit overfalden på langs før bagning. Bag ved 175 grader i en time. Hvis du ikke synes dejen er hævet tilstrækkelig, kan du sætte ovnen på 30 grader og lade brødet hæve efter der i ca. 30 minutter, inden du bager brødet.
  • {{recipeDoneText}} Hurtigt speltbrød (Lise Faurschou Hastrup)

Tip

Opskriften er venligst stillet til rådighed for Dansk Vegetarforening af Lise Faurschou Hastrup. Foto: www.nilshenrik.dk

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier