Hurtigt krydret brød til mad

Hurtigt krydret brød til mad

Et dejligt saftigt, velsmagende og smukt madbrød til buffeten. Det er hurtigt lavet, kan hæve på køl natten over, og skal blot smuttes over i gastrobakker 3 timer inden bagning. Vupti er der masser af lækkert brød.

Der bliver lidt over 2,5 kg færdigt brød - 100 g til hver gæst. Dette er en portion til 1 dyb gastrobakke.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer +

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Rør ingredienserne til brødet sammen i nævnte rækkefølge i den store dejlige røremaskine. Lad maskine og dej arbejde sammen i mindst 10 minutter til du kan se, at krogen begynder at drible med dejen i stedet for bare at sjokke den rundt. Dejen skal fremstå lettere klistret.
  • 2 Lad dejen hæve i 0 - 2½ time, alt efter gærmængde, temperatur i rummet og din tid. Lad den hæve natten over, hvis den hæver på køl.
  • 3 Ellers vender du dejen over i gastrobakke med bagepapir eller smurt med olie. Læg et fugtigt klæde over og lad dejen efterhæve i 3 timer.
  • 4 Pensl brød med syrnet mælkeprodukt og drys med nigellafrø - eller andet sjovt.
  • 5 Bag brødet i ovnen ved 200o C i 50-60 minutter.
  • 6 Lad brødet køle af og skær det i fine firkanter á 50 g. Det ser flot ud til fx. den lune karry.
  • {{recipeDoneText}} Hurtigt krydret brød til mad

Tip

Gærmængden i følgende opskrift skal dog lige halveres, hvis du finder på at langtidshæve på køl. Følgende opskrift er beregnet på, at du laver dejen ved mødetid - hælder på bakke, lader efterhæve i 3 timer og bager i 50-60 minutter ved 200o C. Hvordan du tilrettelægger din dag, din ovn og dit bageliv, bestemmer du selv -Overvej, at bruge den friskmalede økologiske mel. Det giver bonus i smag, i volumen, i vitaminindhold og når kimen er malet med, så kommer der masser af essentielle fedtsyrer i dit brød.

Opskriften er udviklet af