Hurtigt krydret brød til mad

Et dejligt saftigt, velsmagende og smukt madbrød til buffeten. Det er hurtigt lavet, kan hæve på køl natten over, og skal blot smuttes over i gastrobakker 3 timer inden bagning. Vupti er der masser af lækkert brød.

Der bliver lidt over 2,5 kg færdigt brød - 100 g til hver gæst. Dette er en portion til 1 dyb gastrobakke.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Rør ingredienserne til brødet sammen i nævnte rækkefølge i den store dejlige røremaskine. Lad maskine og dej arbejde sammen i mindst 10 minutter til du kan se, at krogen begynder at drible med dejen i stedet for bare at sjokke den rundt. Dejen skal fremstå lettere klistret.
  • 2 Lad dejen hæve i 0 - 2½ time, alt efter gærmængde, temperatur i rummet og din tid. Lad den hæve natten over, hvis den hæver på køl.
  • 3 Ellers vender du dejen over i gastrobakke med bagepapir eller smurt med olie. Læg et fugtigt klæde over og lad dejen efterhæve i 3 timer.
  • 4 Pensl brød med syrnet mælkeprodukt og drys med nigellafrø - eller andet sjovt.
  • 5 Bag brødet i ovnen ved 200o C i 50-60 minutter.
  • 6 Lad brødet køle af og skær det i fine firkanter á 50 g. Det ser flot ud til fx. den lune karry.
  • {{recipeDoneText}} Hurtigt krydret brød til mad

Tip

Gærmængden i følgende opskrift skal dog lige halveres, hvis du finder på at langtidshæve på køl. Følgende opskrift er beregnet på, at du laver dejen ved mødetid - hælder på bakke, lader efterhæve i 3 timer og bager i 50-60 minutter ved 200o C. Hvordan du tilrettelægger din dag, din ovn og dit bageliv, bestemmer du selv -Overvej, at bruge den friskmalede økologiske mel. Det giver bonus i smag, i volumen, i vitaminindhold og når kimen er malet med, så kommer der masser af essentielle fedtsyrer i dit brød.

Opskriften er udviklet af