Sådan gør du

  • 1 Findel gæren i dejfadet.
  • 2 Hæld lidt af den lune mælk over.
  • 3 Rør gæren glat og kom resten af mælken i.
  • 4 Smelt smørret, men lad det ikke blive varmt.
  • 5 Kom smørret i sammen med salt, sukker og det meste af melet.
  • 6 Ælt dejen godt igennem.
  • 7 Den skal være glat og smidig og slippe skålen.
  • 8 Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
  • 9 Ælt den let igennem.
  • 10 Del den i 2 portioner.
  • 11 Rul hver portion ud i en rund plade på ca. 40 cm i diameter.
  • 12 Del hver plade i 6 lige store trekanter og tril dem sammen fra den brede ende.
  • 13 Form dem i en halvcirkel til horn. Læg dem på plade med bagepapir med spidsen nedad og lad dem efterhæve, tildækket og lunt, til det dobbelte.
  • 14 Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes.
  • 15 Sæt pladen på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225° i ca. 15 min.
  • {{recipeDoneText}} Hurtige horn

Opskriften er udviklet af