Hurtig kimchee med surt og sødt

Kimchee er surkål på en vietnamesisk facon. Og så er det for øvrigt ikke surkål, for den proces tager i hvert fald nogle dage. Dette er den hurtige version af, hvordan vi kan lave stærk læskende kål med saft og kraft i en mørk tid.

Sådan gør du

  • 1 Sæt gryde over varme, rist koriander, spidskommen og vend olie, tomater, revet ingefær, hvidløg, chilipuré og fiskesauce i. Kog ind i 5 minutter eller til massen griber i gryden. Sluk og smag til.
  • 2 Skyl savojkål, del i kvarte. Skær kålen i store tern. Vend savojkålen i den varme krydrede tomatsauce, kog op under gryden i 5 minutter eller til kålen er faldet sammen. Sæt salaten på køl og server dagen derpå. Husk at smage til igen. Du kan også servere salaten lun. Du bestemmer!
  • 3 Læg bønnerne i blød i 24 timer.
  • 4 Kog bønner i vand i 20 minutter. Bønnerne må gerne være bløde med bid- hæld vandet fra - vend farin og salt i og server lune.
  • 5 Vend revet agurk og kinaradisse med lagereddike, sukker og ristet sesamolie.
  • 6 Server salaterne sammen eller hver for sig - det ser flot ud på kimchee at vende de sorte bønner ud over.
  • {{recipeDoneText}} Hurtig kimchee med surt og sødt

Tip

Normalt er kimchee med kinakål, men det fungerer rigtigt godt med savojkål. Fantasien sætter din grænse for, hvad du kan servere kimchee med. Her er det med lidt surt og søde sorte bønner. Smager godt sammen med svinekød -fx nakkekam eller kamsteg eller som en krydret og stærk del af salatudvalget.

Opskriften er udviklet af