Sådan gør du

  • 1 Kog hummeren i vand tilsat salt (3 spsk salt pr. liter vand) i 8 min.
  • 2 Tag den op og lad den afkøle før den flækkes.
  • 3 Kødet pilles ud, helst i så store stykker som muligt.
  • 4 Stød hummerskallerne med smørret i en morter og kog dem i suppen sammen med porrer og persille ca. ½ time.
  • 5 Si suppen og skum smørret af.
  • 6 Smørret smeltes i en gryde og røres sammen med melet.
  • 7 Spæd med suppen.
  • 8 Smag suppen til med krydderier og sherry.
  • 9 Pisk fløde og æggeblomme sammen med lidt af den koghede suppe, og hæld det derefter tilbage i suppen som bringes i nærheden af kogepunktet. Det mest ureelle hummerkød skæres i små stykker, resten i større, ensartede stykker.
  • 10

    Servering:

    De kommes i suppen lige før den serveres.
  • 11 Kuvertbrød eller flute gives til.
  • {{recipeDoneText}} Hummersuppe

Tip

  1. Suppen kan serveres med aspargesstykker og små fiskeboller, eller den kan smages til med lidt karry og evt. legeres med endnu en æggeblomme

  2. Hummersuppe kan også laves med halvt fiskesuppe, halvt hvidvin.

Opskriften er udviklet af