Holms kokkeskole: Hjemmegjort gravad laks

Har du lyst til at imponere familien med hjemmegjort gravad laks? Lad Claus Holm lære dig hvordan.

Når du skal grave en laks, er det vigtigt at laksen har ligget på frost i minimum 24 timer og at du bruger tørrede krydderurter. Det sikrer dig mod sygdomsfremkaldende mikroorganismer.

Claus anbefaler, at du skærer laksens sider fra, det bliver den finere af.

Tjek altid, at fisken er fri for ben inden du krydrer den. Der er ikke noget værre, end af få fiskeben i munden.

Prik nu fisken med en gaffel så krydderierne lettere trækker ned i fiskekødet.

Sådan gør du

  • 1 Frys laksen natten over, fordi den spises rå, og det dræber eventuelle bakterier.  
  • 2 Når laksen atter er tøet op, prikker du huller i den med en gaffel.  
  • 3 Smør sennep på og drys salt, sukker og dild over samt evt. frisk knust peber  
  • 4 Ind på køl natten over.  
  • 5 Skæres i tynde skiver og spises med ristet surbrød.
  • {{recipeDoneText}} Holms kokkeskole: Hjemmegjort gravad laks

Opskriften er udviklet af