Sådan gør du

  • 1 Bland melet med krydderier, sukker og fintrevet citronskal. Hak det kolde smør i og saml dejen med æg og fløde. Pak dejen ind og lad den hvile koldt i mindst 30 minutter. 
  • 2 Varm en gryde med olie op. 
  • 3 Rul den færdige dej ud til en flad masse. Skær små stykker ud af dejen med en klejnerulle eller en kniv. Rul stykkerne til klejner og tryk dem lidt flade på midten, som det også vises af Claus Holm i filmen. Læg dem en efter en i den varme olie, der skal have en temperatur på omkring 180 grader.  
  • 4 Vær opmærksom på at jo mørkere klejnerne bliver, jo mere bitre bliver de i smagen. 
  • 5 Lad de færdigstegte klejner dryppe af på et stykke køkkenrulle. Drys til sidst med lidt flormelis og citronskal. 
  • {{recipeDoneText}} Holms klejner

Opskriften er udviklet af