Hokkaido-græskaret er opkaldt efter den japanske halvø, Hokkaido, hvor det oprindeligt blev dyrket. Nu dyrkes det også på mindre eksotiske destinationer, men smagen er stadig rigtig god. 

Er du til græskarsuppe, eller bare suppe generelt, så skal du ikke snyde dig selv for at prøve denne lækre og nemme version af hokkaidosuppe med chili. Den er nem at gå til varmer dejligt på en kold vinterdag. Vær omhyggelig med tilsmagningen - hokkaido har - som alle andre græskar - vældig godt af et syrligt og krydret modspil.

Sådan gør du

  • 1 Skrub hokkaidoen under rindende vand.
  • 2 Flæk græskaret med en skarp kniv og tag kernerne ud med en ske.
  • 3 Skær hokkaidoen i grove stykker.
  • 4 Varm olivenolie op i en gryde og steg hokkaidostykkerne ved lav varme, mens du skærer de andre grøntsager i skiver.
  • 5 Tilsæt løg, presset hvidløg, kartofler, gulerødder - ja alle de rødder, du vil.
  • 6 Med blot løg og hvidløg oplever du den fulde hokkaidosmagen og den er god.
  • 7 Tilsæt vand så det dækker halvt over grøntsagerne.
  • 8 Læg låg på og kog i 15 minutter.
  • 9 Blend suppen med stavblender og spæd til med vand, hvis den er for tyk.
  • 10 Smag til med salt, peber, lidt æbleeddike og evt. lidt sukker.
  • 11 Tilsæt dine yndlingskrydderier, fx chili, citron, appelsin, ingefær koriander, kommen, spidskommen eller laurbær.
  • 12

    Servering

    Server suppen med brød, ristede græskarkerner, hakket persille og evt. græsk yoghurt
  • {{recipeDoneText}} Hokkaidosuppe

Tip

Server gerne græskarsuppen med et godt brød til og husk at lav rigeligt - det smager ligeså godt efter en tur i fryseren.

Opskriften er udviklet af