Hønsesalat med confiteret kylling, svampe, karry og citron

Hønsesalat med confiteret kylling, svampe, karry og citron

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 15.2 g.
  • Kulhydrater 28.6 g.
  • Fedt 18.3 g.
  • Energifor./ pers 329 kcal
  • Fedtenergi 49 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Tænd ovnen på 100 grader. 
  • 2 Del kyllingen i 2 bryststykker, 2 over- og underlår. Del de 2 bryststykker i to. Læg kyllingen i en gryde, der tåler at komme i ovnen. Alternativt kan anvendes en Römertopf. 
  • 3 Halvér citronen og læg de to halvdele ved, sammen med krydderurt, laurbærblade, hvidløg og 1 spsk. salt. Dæk emnerne med olivenolie.
  • 4 Stil gryden i ovnen i 4 timer. Tag kyllingen op af olien, tag kødet, undgå skind og ben. Lad kødet afkøle og skær det i mundrette stykker. 
  • 5 Rør cremefraiche/skyr med mayonnaise og finthakket skalotteløg og smag til med karry, peber og citronsaft. Smag til med sødme, salaten skal ikke være sød, der skal blot være balance mellem citron og sødme. 
  • 6 Gør svampene i stand og skær dem i tern. 
  • 7 Creme kylling og svampe og smag endeligt til. 
  • 8

    Anretning

    Stil salaterne på køl og ved anretning anrettes de med karse.
  • {{recipeDoneText}} Hønsesalat med confiteret kylling, svampe, karry og citron

Tip

Confiteret and er and kogt i eget fedt – confiteret kylling er, som her, kylling kogt i olivenolie. Når man spiser kyllingen, fjernes skindet, dette spises ikke.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier