Hønsekødssuppe med masser af citron

Hønsekødssuppe fra bunden. Er ikke svær at lave og smager dejligt med en skefuld creme fraiche og rigeligt citron. 

Sådan gør du

  • 1 Kom hønen i en gryde, og dæk med vand, ca. 2 l.
  • 2 Kog op, og skum af.
  • 3 Kom salt og peber i gryden, og lad hønen simre under låg i ca. 2 timer, indtil den er mør.
  • 4 Tag hønen op, og læg den på en tallerken.
  • 5 Skær grøntsager i mindre stykker.
  • 6 Svits pastinak og gulerødder i en gryde i smør.
  • 7 Løgene skal ikke svitses.
  • 8 Kom løg i gryden, og hæld suppen gennem en sigte ned i gryden.
  • 9 Pil kødet fra hønen, og vend i suppen.
  • 10 Kog op, og server med godt brød. Skær citronerne i halve eller kvarte og pres rigeligt ned i suppen på sin tallerken. Tilsæt en skefuld cremefraiche
  • {{recipeDoneText}} Hønsekødssuppe med masser af citron

Tip

Tag lidt suppe fra gryden, og kog ris heri. Vend den nykogte ris ned i suppegryden, det giver en fyldigere suppe.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier