Hjerter i flødesovs

Sådan gør du

  • 1 ? bn hjerterne og skær årestammerne væk.
  • 2 Skyl hjerterne rene og dup dem tørre med køkkenrulle.
  • 3 Krydr hjerterne indvendigt med salt og peber og fyld dem med persille.
  • 4 Gem resten af persillen.
  • 5 Luk med kødnåle. Hak løget.
  • 6 Lad fedtstoffet blive gyldent i en gryde ved god varme.
  • 7 Brun hjerterne på alle sider 4-5 minutter i alt.
  • 8 Tilsæt salt, peber, løg, laurbærblad og vand.
  • 9 Lad hjerterne stege under låg i 50-60 minutter, til de er møre.
  • 10 Vend dem af og til.
  • 11 Tag laurbærbladet og hjerterne op og hold hjerterne varme.
  • 12 Pisk fløde og saucejævner i saucen og kog den igennem.
  • 13 Smag til med salt og peber.
  • 14 Tilsæt evt. kulør.
  • 15 Skær løgene i skiver og grøntsagerne i mindre stykker og kog dem møre i ca. 40 minutter.
  • 16 Gem ca. 3 dl vand og hæld resten fra.
  • 17 Mos grøntsagerne med en kartoffelmoser og rør vandet i, til konsistensen er passende.
  • 18 Rør smørret i og smag til med salt og peber.
  • 19 Hak resten af persillen og drys den over.
  • {{recipeDoneText}} Hjerter i flødesovs

Tip

Hjerterne kan også fyldes med æbler og svesker. Opskriften er udarbejdet af Anne Skovgaard-Petersen.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier