”Hjemmelavet Tempura er meget nemt og billigt at lave. Min favorit er bønner i tempura, men da jeg var barn, kunne jeg bedst lide sødekartofler. Min bedstefar plejede at elske tempura med barbequesauce. Der er uendelige muligheder.”

- Hiroko Liston, Japan (opskriftforfatter)

Sådan gør du

  • 1

    Dej

    Bland æg med isvand og vend derefter forsigtigt melet i.
  • 2 Skær eventuelle grøntsager, kød eller fisk i mundrette stykker.
  • 3

    Dybstegning

    Opvarm olien til 170-180 grader. Den rigtige temperatur findes ved at putte en smule tempuradej ned i olien. Hvis den først synker lidt ned for derefter at flyde op til overfladen igen, er olien klar.
  • 4 Dyp råvarerne i tempuradej og kom dem ned i olien. Steg ikke for mange af gangen og husk at vende dem et par gange undervejs. Når de er gyldenbrune og sprøde, tages de op og lægges på fedtsugende papir eller klæde. De små stykker som fx løg og bønner kan du med fordel stege flere sammen i små klumper.
  • {{recipeDoneText}} Hjemmelavede Tempura

Tip

Servér med Tentsuyusauce, som du tilsætter lidt revet Kinaradise og revet ingefær for ekstra smag. Du kan også servere tempuraerne med salt eller barbequesauce.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier